Петкратният световен шампион  САЩ ще премери сили срещу Янис Адетокунбо

...
Петкратният световен шампион  САЩ ще премери сили срещу Янис Адетокунбо
Коментари Харесай

САЩ срещу Янис и Гърция в групите на Мондиал 2023

Петкратният международен първенец  САЩ ще премери сили против Янис Адетокунбо и Гърция още в груповата фаза на Мондиал 2023. Това стана ясно по време на тегления по-рано през днешния ден в Манила чоп за идния шампионат. Той ще се организира в три страни - Индонезия, Филипините и Япония, сред 25 август и 10 септември.

Мачовете от групи “А ” и “B ” ще се проведат в Манила, тези от групи “C ” и “D ” ще се състоят в Окинауа, а дуелите от групи “G ” и “H ” ще се изиграят в Джакарта.

Основната фаза на Мондиал 2023 е формиран във формат от осем групи от по четири тима, като първите два отбора ще продължат напред към втората фаза. В нея ще бъдат формирани нови четири групи от по четири отбора, които ще се изправят един път един против различен, с цел да дефинират четвъртфиналистите на шампионата.

Настоящият международен първенец е Испания, като “Ла Фурия ” ще премери сили с Бразилия, Иран и Кот д`Ивоар в група " G " на конкуренцията. Изключително забавна е група " Е ", където се намират тимовете на Германия, Финландия, Австралия и Япония. Сребърните медалисти от ЕвроБаскет 2022 Франция ще срещнат опозиция от Канада на Андрю Уигинс и Латвия на Кристапс Порзингис в група " H ".

Участие в жребия взеха легендите на международния баскетбол и посланици на Мондиал 2023 Дирк Новицки и Луис Скола, които се погрижиха да изтеглят имената на тимовете. 

Пълен чоп за груповата фаза на Световното състезание:

Група “A ” - Ангола, Доминиканска република, Филипините, Италия 
Група “B ” - Южен Судан, Сърбия, Китай, Пуерто Рико 
Група “C ” - Съединени американски щати, Йордания, Гърция, Нова Зеландия
Група “D ” - Египет, Мексико, Черна гора, Литва 
Група “E ” - Германия, Финландия, Австралия, Япония 
Група “F ” - Словения, Грузия, Кабо Верде, Венецуела 
Група “G ” - Иран, Испания, Кот д`Ивоар, Бразилия 
Група “H ” - Канада, Латвия, Ливан, Франция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР